Szerintem banán

5+1 pont a Liget Budapest projekt ellen

2016. március 19. 23:57 - kmate1357

3804111121051546_budapest_hosok_tere_1.jpg

Egy újabb dolog amibe az ellenzék beleköthet vagy valós aggályokról beszélünk? Beépítik a Városligetet? Csökken vagy nő a zöld terület?

1: Hiányozni fognak az elhagyatott romos épületek

hungexpoivil.jpg

A városliget közepére építik a Magyar Zene Házát. Hogy mi van most a helyén? A Hungexpo régi irodái. Komolyan, meg fogja változtatni a liget arculatát hogy romos és körülzárt épületek helyén amit amúgy senki nem használ most egy ilyen szar modern épület fog állni. Felvágnak itt 3 új múzeummal meg mindenféle kulturális dologgal, pedig csak a szemünket kéne kinyitni:

screenshot_127.png

A graffiti igenis művészet! Ezek a műalkotás például nem jöhetett volna létre ha nem hagyják hogy az épületeken az elenyészet legyen úrrá. Persze a park tele van ilyen műalkotásokat viselő épületekkel, de sajnos el fogják őket tüntetni.

 

2: Azok a parkolók...

screenshot_130.png

Az Ötvenhatosok terén fogják felhúzni a Néprajzi múzeumot, kicsit arrébb az Ajtósi Dürer sor fele a sarkon pedig a Városligeti Színházat. Mi van most ezeknek a helyén? Parkoló és végtelen beton tenger. Én személy szerint imádom az aszfaltot, és szerintem ezzel sokan mások is ugyanígy vannak. Igazi kikapcsolódás a parkoló autók között sétálni. Erre most meg lezavarják őket mélygarázsokba.

 

3: Az Új Nemzeti Galéria a Petőfi Csarnok helyén

nemzetigaleriaivil.jpg

Eddig csak egyszer voltam a PeCsa-ba, akkor is este. Már akkor is szembetűnt hogy milyen geci ronda ez a kommunizmusból visszamaradt épület. Na de az ilyen épületeket ennek ellenére meg kell őrizni, pont ettől lesz látványosság! Sajnos a zöld területből itt se fognak elvenni, pedig már mint előzőleg írtam szeretem a lebetonozott területeket.

4: Az utak

Hogy mi a Városliget egyik legnagyobb különlegessége? Hát a 4 sávos autóutak és az olyan széles járdák aminek egymás mellett elfér 2 magatartás zavaros óvodás csoport!

screenshot_128.png

Szerencsére alig jár ezeken az utakon autó, így teljesen kátyú mentes sima aszfalt van végig. Igazán meg kéne őket tartani legalább mutatóba, hogy ilyen is van Magyarországon. Persze ezt is tönkreteszik, leszűkítik őket és a helyükre fákat ültetnek meg parkosítják. Minek még fa? Nincs itt így is elég?

 

5: Olof Palme Ház és a Közelekedési Múzeum rekonstrukciója

screenshot_129.png

Bevallom őszintén rá kellett keresnem hogy mi ez az Olof Palme Ház meg hol van. Meg is találtam ezt a rondaságot amit lassan benő a penész meg a gaz. Nem csodálom hogy nem kíváncsi rá senki. Na de pont ez a lényeg, olyan dolgokat fedezhetünk fel a parkban amiről eddig nem is hallottunk!
A Közlekedési Múzeumhoz se kéne hozzá nyúlni, így jó ahogy van. Ha már a második világháború áldozatainak emléket állítunk, akkor miért ne tennénk ugyanezt a lebombázott épületekkel? A történelem fontos dolog!

 

+1: A Városliget hangulata és elhagyatottsága

Megvan a maga feelingje annak hogy amikor dürerbe megyünk bulizni akkor nem úgy tekintünk a parkra mint potenciális hely az alapozásra, hanem mint mordor ahol közvilágítás híján simán megerőszakolnak, minden bokorban vérszomjas csövesek leselkednek, és minden pad le van szarva. Persze ezt is tönkre fogják tenni, kivilágítják, új fancy padok lesznek, sport pályák, futó pálya.. Minek mind ez? Szerintem tök nem unalmas a 20. kör után se a Margit Sziget. Sose jutott eszembe az se hogy barátnővel a Városligetbe menjek sétálni, alig van látnivaló, meg amúgy is teljesen megfelel állandóan a Duna partra meg a Gellért-hegyre menni, nem kell ezt erőltetni. És a szegény szatírok most hova fognak menni? 

Mondják itt hogy Budapest világváros, és hogy nem engedheti meg magának hogy egy ekkora terület kihasználatlanul maradjon. Nincs így is elég turista itt? Menjen a sok köcsög külföldi máshova, ne itt költsék el a mocskos pénzüket. Hogy ez növelné a GDP-t? Van nekünk abból így is elég.

 

Tehát végszóként felszólítanék minden a liget mellett lakó agresszív nyugdíjast akiket zavar hogy felmegy a lakásának az értéke, továbbá úgy általánosságban mindenkit aki szerint ez rossz dolog, de amúgy csak szökő évente egyszer jár a Városligetbe és azt se tudja pontosan mi történik itt. Tiltakozzunk együtt aLiget Budapest projekt ellen!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintembanan.blog.hu/api/trackback/id/tr308505566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2016.03.20. 19:06:19

Senki, de senki nem tiltakozott az elhagyott romos épületek lebontása miatt.
Sőt, a Liget megújítása ellen sem.

Wandál 2016.03.20. 19:06:21

Szerintem menj, és szopd le a csüngőhasú dúcsét...

w

bölcsuhu 2016.03.20. 19:12:16

@nyünyüge: hát akkor mi ellen? Hiszen ha ki is vágnak pár fát a zöld, a fák száma több lesz, a romos épületek eltűnnek, ahogy a betonozott parkoló is. Sajnos, marad a vaskefe meg az időkerék.

bölcsuhu 2016.03.20. 19:13:09

@Wandál: jól van lumpenke, nem is vártunk mást tőled.

bölcsuhu 2016.03.20. 19:14:26

Kiváló kis szösszenet! Csak hát a ballibáknak meg az Illés féle görögdinnyéknek nincs humorérzékük sem.

bölcsuhu 2016.03.20. 19:27:31

@Wandál: te már tervezetten vagy ilyen hülye, vagy csak utána fajzottál el?

Wandál 2016.03.20. 19:34:45

@bölcsuhu: előszöris csókolommal köszönsz a múlthavi regisztrációddal, nyomika...

bölcsuhu 2016.03.20. 19:50:38

@Wandál: miért? dicsőség talán, hogy régóta hülyeségeket írkálsz ide?

iparterves 2016.03.20. 19:54:08

Az Olof Palme neve neked fel sem tűnt? nem szúrt szemet?
Az egy liberális volt!
Az épület, amelyet még nem láttál, de rákerestél, legnagyobb dicsőségedre meg is találtad, megtudhatsz egy keveset innen: varosliget.info/index.php/olof-palme-haz/tortenete
Képzeld, haver, ez is a Milleniumra épült és Zsolnay kerámiás épület.
Szerintem is el kéne ,ár pusztítani, hoszen alig 120 éves.
A történelem fontos dolog.

A Közleledési Múzeum soha nem volt formája meg szintén a történelem miatt fontos, azért kell visszaépíteni. Vagy sem?

Azt mondod, majd jól kivilágítják a Városligetet. Gondolod, hoyg a Dunaújvárosban nagy sikert aratott lámpákkal teszik vagy az Elios Rt valódi kínai led-jei kerülnek ide, hogy nappali fényességbe hozzák az esti Városligetet? Kérlek, ne hagyjál kétségek között!

Az ÚNG hit biztos, hogy még kisebb is lesz, mint a Pecsa, ahol eddig életedben egyszer jártál. Jól tetted. Nem kellett odamenned - amikor kinti koncert van, fél Zuglót beterítette a hang. Borzalmas!
Most a fensőséges kultúra jön oda - s a föld színe alá terelik majd a beszállítókat, mert olyanok is vannak, tudod-e? Hoznak-visznek képeket, szobrokat meg mindenfélét. Tudom is, hogy hol: a 4 sávos autópályán, amelynek lesz egy szép leágazása ( vagy több is, hogy a park általad is végre felfedett jellegzetességét megőrizzék ).

Esetleg, a modern megoldások híevi számára: helikopter parkoló, Erre a szomszéd rét kiválóan alkalmas. Sokszor úgyis csak a rendőrnapra meg hasonló rendezvényekre tudták használni, s ezen hasznos alkalmak között kóbor kutyások, elszánt fcizók és tollasozók jelentek meg ideiglenesen. Rendet kell itt is teremteni!

A Városligeti ( Feld ) Színház helyreállítása nem a Horthy-világot hozza vissza, ezért érthetetlen is a terv. Onann nézve, hogy a fővárosi művészi színvonalat magasabbra akarja emelni a nemzeti kormányzat, nagyon is érthető. Lesznek majd új külföldi vendégművészek, akik a korhűen helyreépített teátrumba elhozzák a Nyugat fényeit - mint anno, száz évvel ezelőtt.

Hasonló fényességre számíthatunk a Magyar Zene Háza esetében is, amely kifejezetten környezetkímélő módon kezdett épülni. S amikor folytatódik az ekoépítés, láthatóvá válik, mennyire környezetbarát az, amikor a 4 sávos ligeti autópályára bevonulnak a környezte megóvásában elementárisan érdekelt betongyártók.

Várom, nagyon várom már, hogy jó gatyába rázzák ezt a Ligetet. Legyen ott beton, ahol eddig nem volt! Még több büfét, játékárust, lángosost, még kevesebb helyet a gyerekeknek, sétálóknak.
Betont, betont, járműveket.

Aki Ligetet akar látni, megcsodálhatja az új Fidezs-terveésű Magyar Beton-Ligetet. Te ott leszel az avatáson, nem?

Wandál 2016.03.20. 19:57:19

@bölcsuhu: az ilyen kis kígyóvállúakkal szemben mindenképpen...

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.03.20. 20:22:53

kenyszerbagoly.blog.hu/2016/03/19/dobrogfalvan_irtjak_a_fakat?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
kenyszerbagoly.blog.hu/2016/03/19/dobrogfalvan_irtjak_a_fakat
"A testület tagjai megpróbálták Lázár János és államtitkára, L. Simon László figyelmét levélben felhívni arra, hogy álláspontjuk szerint a budai várat és ezzel összefüggésben a Városligetet érintő kormányzati tervek egyértelműen negatív hatással lesznek az egész főváros városszerkezetére, közlekedésére, területhasználatára, kulturális életére, idegenforgalmára. A figyelmeztetésre nem érkezett válasz." Nem én mondom, hanem a Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három szakember tagja, akik már nem bírták tovább. Van Egeraat világhírű építész véleménye:
444.hu/2015/03/10/vilaghiru-epitesz-szerint-rossz-otlet-beepiteni-a-varosligetet/
Hiába csűrjük, csaljuk, csavarjuk, ez az igazság!
444.hu/2015/03/10/vilaghiru-epitesz-szerint-rossz-otlet-beepiteni-a-varosligetet/

Arcade Macho 2016.03.20. 20:52:37

szerintem kedves poszter fak tekinteteben nezd meg a regi Kossuth teret meg a mostanit

az meg kulon poen hogy milyen hatalmas nagy penzt akarnak ebbe beletolni

damogran_ 2016.03.20. 21:45:29

@iparterves: még a park rehabilitációs tervpályázatának a beadási határideje sem telt le, így élő ember nem tudja hogy milyen lesz a park szerkezete.
Egyébként nem lesz több beton csak kevesebb, bár trendi dolog ezt hajtogatni, mert ez olyan kormányellenes (ahogyan egyébként én is), csak értelme nincsen.

damogran_ 2016.03.20. 21:49:04

@bölcsuhu: a 'vaskefe' remélem marad, én úgy tudom igen; az időkerékről mitha azt hallottam volna hogy nem, remélem is; márcsak a volt templom emlékművét kéne eltakarítani, semmi értelme. na az viszont sajnos asszem marad.

kmate1357 2016.03.20. 22:08:05

@nyünyüge: nem-e?? :D olvasol te újságot? használod a közösségi médiát?

iparterves 2016.03.21. 09:10:52

@Wandál:

Ez szerinted ilyen ismérvek mellett dől el? Te hiszel a nagy Liget Projektben, akkor jó magyar vagy?

Mindenki, akinek fenntartásai vannak vagy ellenzi, az meg zsidó?

Balt 2016.05.07. 06:13:50

@iparterves: "Szerintem is el kéne ,ár pusztítani, hoszen alig 120 éves."

He? Nekem valahogy pont nem ez jött le a posztból (meg a koncepcióból), hogy el akarják pusztítani.

Egyébként tényleg lenne számos lepukkantabb hely Bp.-en is, amelyre csilliárdokat lehetne/kellene költeni, akár még "múzeumi negyedként is" érdemes lett volna számba venni: pl. a MÁV területei a Nyugatitól kifelé (ha már gyurcsánybajnaiék belebuktak többek közt a kormányzati negyed projektbe -, egészen a Vasúttörténeti parkig, sőt, az Elem utcáig. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Ligetben ne lehetne növelni a nyílt zöldterület arányát, ahogy az történni fog.

iparterves 2016.05.07. 09:04:20

@Balt:
Ha az Elem utca alatt a volt Landlert érted, akkor ott valóban lenne bőségesen hely a terjeszkedésre.
A Nyugati pályaudvar megtartását fontosnak tartom, de a Rákosrendező rendezését, mindenekelőtt egy felüljáró építését legalább annyira.
süti beállítások módosítása